top of page

Over mij

Augustus 1973 kreeg ik de naam Desiree en in 2002 werd daar op het prachtige Bonaire 'Swalef' aan toegevoegd. Hierna volgden twee fantastische kinderen die mij tot op de dag van vandaag een leerzame spiegel voorhouden. Wandelen in het bos, op het strand of genieten van een goede cappuccino op een gezellig terras zijn voor mij momenten van ontspanning. Mijn hondje speelt daarbij een belangrijke rol, zij geeft duidelijk aan wanneer het weer tijd is om de laptop dicht te doen en andere verplichte taken even te laten rusten.

over mij foto.jpg

Als kind was ik altijd gefascineerd door de ongeziene wereld. Juist wat ik voelde en niet zag trok mijn aandacht. Op mijn achtste ontwikkelde ik migraine, wat als een rode draad door mijn leven liep en nog steeds loopt. "Je maakt je overal veel te druk over” werd er tegen mij gezegd. Achteraf gezien wist ik niet goed hoe ik moest omgaan met alles wat ik voelde en wat ik daar überhaupt mee moest doen. Hierdoor creëerde ik een dikke huid, want zolang ik niets voelde was het veilig.  Zonder te beseffen dat ik alleen maar verder van mezelf verwijderd raakte en me zowel mentaal als fysiek behoorlijk tegen kwam. De weg terug naar zelfliefde is jarenlang mijn thema geweest. Hierdoor weet ik uit ervaring hoe het is om vanuit verharding terug te gaan naar het gevoel. 

Meer over Desiree

Sinds 1993 werk ik in de reguliere hulpverlening. Ik heb veel gezien, gedaan, geïnvesteerd, geleerd en ja... soms ook afgezien. Gedurende al die jaren heb ik veel kinderen, volwassenen en gezinnen mogen begeleiden, wat mij bijzonder veel kennis heeft gebracht. Ondanks de hoeveelheid aan ervaringen realiseerde ik me een aantal jaar geleden steeds meer dat er iets ontbrak in dit werkgebied.

 

Tegelijkertijd werd ik in dit proces aangetrokken tot iets wat ik niet visueel zag, maar wel duidelijk voelde. Door eraan toe te geven en mijn hart te volgen, ontstond er synchroniciteit. Ik kwam in een flow terecht die ik kan omschrijven als 'het is de bedoeling'.

 

Opleidingen kwamen op mijn pad, ik ruimde zelf wat bagage op en leerde de meest mooie mensen kennen waarmee ik vrijuit kon praten over datgene waar ik jaren naar verlangde: de wereld die we niet zien, maar voelen.

" De reis die ik binnen het sjamanisme heb gemaakt, voelde voor mij als thuiskomen. "

Alle inzichten, wijze lessen en oefeningen, pas ik volledig toe in mijn dagelijks leven. Het zorgt er voor dat ik iedere keer weer terug ga naar waar mijn eigen triggers voor staan en deze vanuit het ‘Medicine Wheel’ onderzoek.

 

Veel van deze opgedane kennis heb ik enorm gemist binnen de reguliere hulpverlening... maar tegelijkertijd realiseer ik me dit; Van beide heb ik mogen leren en leer ik nog steeds. In beide vormen kan ik iemand begeleiden, daar ligt nu mijn kracht. Samen de verdieping in binnen het energetisch veld of mee gaan in het hier en nu, de beweging volgen van het proces.

Voor mij draait het niet om 'meten is weten', maar om voelen en hierop vertrouwen. Stapje voor stapje weer dichter bij jezelf komen en lichter en luchtiger kunnen leven. Want dat is toch het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven!

Desiree Swalef Hypnotherapie holisitisch coach

Vanuit mijn hart richting geven, waarbij ik mijn intuïtie laat spreken. Liefdevol en doelgericht naar de essentie van jouw vraag. 

bottom of page